Centru Scufundări

Află mai multe

Despre noi

Scopul nostru

Scopul nostru urmărește promovarea sportului scufundărilor în rândul oricăror persoane active doritoare de noi experiențe. Vrem să susținem pasiunea pentru scufundări, atât în rândul nostru, cât și în rândul celor interesați de acest sport, și lucrăm în fiecare minut pentru a evolua cât mai mult și a descoperi noi locații care să ne permită dezvoltarea scufundărilor în România.

Cine suntem noi?

Centrul de Scufundări Transilvania a fost înființat în urma unei pasiuni pentru Cave Diving. Din pasiune, am considerat că ceea ce urma era aprofundarea a numeroase cursuri și brevetarea. Am înființat apoi o școală de scafandri de care suntem mândri și pe care o susținem tot din pasiune dar și din dorința de a promova acest sport nou și plin de adrenalină în România. Astăzi, școala noastră pregătește scafandri profesioniști, execută scufundări tehnice și utilitare, dar oferă și o nouă modalitate de a petrece timpul liber pentru persoane de toate vârstele.

Despre noi

Așa am început

Astfel, după 8 ani de zile și scufundări de ordinul miilor, putem spune că avem unii dintre cei mai profesioniști instructori aflați la ora actuală în România, calificați în numeroase ramuri ale scufundărilor, de la scufundări recreaționale, atât la nivel de începător, cât și la nivel avansat sau master, până la scufundări utilitare și tehnice. Putem spune cu mândrie că ne recomandă seriozitatea, implicarea, devotamentul și mai ales, normele maxime de siguranță pe care le investim și pe care la asigurăm la fiecare scufundare, oricare ar fi aceasta.

Totul a început acum mai bine de 8 ani de zile când, în urma unei pasiuni spre speologie a luat naștere atracția către cave diving. România are numeroase peșteri a căror frumusețe nu este încă evidențiată la capacitatea pe care o merită. Insuficiența scufundărilor în aceste peșteri ne-a determinat pe noi să ne dorim să vedem ce există în străfundurile neexplorate ale României, așa că fix asta am început să facem.

După numeroase “plimbări” și explorări prin peșterile din România, ne-am decis să ducem scufundările la un alt nivel, astfel încât, după mai bine de 30 de cursuri aflate sub incidența Scuba Diving, atât din domeniul scufundărilor recreaționale, cât și din domeniul scufundărilor tehnice și utilitare, putem spune cu mândrie că am mai urcat încă o treaptă spre scopul nostru final.

Unde ne desfășurăm activitățile?

Pentru desfășurarea ședințelor de Confident Water (în special pentru primul nivel Scuba Diver) avem acces la o piscină interioară cu adâncime de 1.5m, după care la ședința a doua activitățile continuă la o piscină cu adâncimea de 4m.

Pentru ședințele de apă deschisă (Open Water) avem posibilitatea de a ne scufunda în lacurile din zona Clujului ( Tarnița, Someșul Cald, Beliș, Laguna Albastră din Aghireș și  Colibița din Bistrița).

De asemenea, organizăm excursii punctuale la Marea Neagră, Grecia, Muntenegru și Egipt, unde putem finaliza cursurile.